Beleid Inzake Persoonsgegevens

Laatste update : 09/03/18

Dit Beleid Inzake Persoonsgegevens is bindend voor de LOUVRE HOTELS GROUP (hierna: LOUVRE HOTELS GROUP”, “we”,”wij”, “ons”, “onze”). Dit Beleid is van toepassing op alle verwerkingsprocessen aangaande Persoonsgegevens op de volgende websites:

En de hieraan verbonden subdomeinen, alsook de mobiele applicaties HOTELSFORYOU en SESAME. Deze Websites hebben betrekking op de volledige of gedeeltelijke hotelmerken Première Classe, Kyriad en Golden Tulip (hierna: onze “Hotels”).

De Louvre Hotels Group is onderdeel van Jin Jiang International Co., Ltd., een van de grootste conglomeraten op het gebied van toerisme en reizen in China.

We bieden Bezoekers, Gebruikers en Gasten (hierna: “u”) via onze website https://www.louvrehotels.com/fr/do-dare-dream en via de websites en mobiele toepassingen van onze verschillende merken en die van de Hotels binnen ons Netwerk, een online Reserveringsdienst voor hotelkamers en hieraan verbonden diensten (zoals ons beloningsprogramma, evenementen of prijsvragen) (hierna: de “Website(s)”). Deze Diensten kunnen ook volledig of deels aan u persoonlijk worden aangeboden, wanneer u in een van onze Hotels incheckt of een reservering maakt via een vergelijkingssite voor hotels of een zoekmachine voor hotels.

Om u deze Diensten te kunnen leveren, moeten wij een aantal van uw Persoonsgegevens verzamelen en verwerken. We vinden het respecteren van uw privacy belangrijk en willen uw vertrouwen in ons waarborgen. Daarom hebben we dit Beleid (hierna: “Beleid Inzake Persoonsgegevens”) ingesteld, zodat we onze transparantie kunnen aantonen en om u te informeren over:

  • de manier waarop de LOUVRE HOTELS GROUP uw Persoonsgegevens verzamelt en verwerkt;
  • de maatregelen die de LOUVRE HOTELS GROUP heeft getroffen om ervoor te zorgen dat uw Persoonsgegevens veilig zijn;
  • uw rechten ten aanzien van de Persoonsgegevens die door de LOUVRE HOTELS GROUP worden verwerkt;
  • de plichten van de LOUVRE HOTELS GROUP, maar ook die van u, om een maximale bescherming van uw gegevens te bewerkstelligen.

 

Uw privacy is belangrijk en daarom hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen om de Persoonsgegevens die we verzamelen en verwerken te beschermen en te minimaliseren, in overeenstemming met de nieuwe General Data Protection Regulation(hierna: “GDPR”) en de Franse Wet Inzake Gegevensbescherming.

Met dit in het achterhoofd, is ons beleid standaard opgesteld om de principes te implementeren ter bescherming van uw privacy door de beginselen van de GDPR en de wetgeving inzake gegevensbescherming te respecteren, met bijzondere aandacht voor:

  • de beveiliging van uw Persoonsgegevens,
  • het naleven van de rechtmatige verwerking van uw Gegevens
  • het transparant verwerken van uw Gegevens voor een specifiek doel,
  • het naleven van de bewaartijden die passend zijn bij de doeleinden, waarvoor uw Gegevens verwerkt worden,
  • het naleven van de waarborging dat uw Gegevens juist zijn.
  • het respecteren van uw rechten en vertrouwen wat betreft de verwerking van uw Gegevens,
  • het naleven van de juiste garanties wat betreft de overdracht van uw Gegevens buiten de Europese Economische Ruimte.

Om het doorlezen van ons Beleid Inzake Gegevensbescherming te vergemakkelijken, worden begrippen die met een hoofdletter beginnen, zoals “Persoonsgegevens”, “Gast, “Gebruikers” of “Netwerk” uitgelegd in de sectie met definities, oftewel Paragraaf 14 van dit Beleid Inzake Persoonsgegevens.

 

EU-verordering 2016/679 van het Europese Parlement en de Raad van 27 april 2016 inzake de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens, en houdende intrekking van Richtlijn 95/46/EC (Algemene Databeschermingsrichtlijn)

Franse wet inzake de verwerking van gegevens, bestanden en persoonlijke vrijheid van 6 januari 1978 (nr. 78-17)

 

 

1. NAAM EN CONTACTINFORMATIE VAN DE GEGEVENSBEHEERDER

 

Wij verwerken uw Persoonsgegevens in de rol van Gegevensbeheerder, wat betekent dat we de manier bewaken waarop de Persoonsgegevens worden verwerkt en de doeleinden voor deze verwerking bepalen. Dit betekent ook dat we specifieke instructies geven aan onze subcontractanten, die mogelijk namens ons uw Persoonsgegevens verwerken en Diensten voor u uitvoeren.

Wij, de LOUVRE HOTELS GROUP, zijn een vereenvoudigde naamloze vennootschap met een geregistreerd kapitaal van € 117.624.016, die in Nanterre is geregistreerd onder nummer 309 071 942, en kantoorhoudende is te 50 place de l'Ellipse Village 5, CS 70050, 92081 La Défense Cedex – Frankrijk.

Neem contact met ons op met enige vragen, verzoeken om informatie of klachten, zoals hierin is omgeschreven in Paragraaf 5.

 

2. WELKE SOORTEN PERSOONSGEGEVENS VERZAMELEN WE EN OP WELKE MANIER?

 

Gegevens die we rechtstreeks van u verzamelen

We verzamelen vooral identiteits- en contactgegevens (voornaam, achternaam, e-mailadressen, etc.), die ons in staat stellen te weten wie u bent, zodat we uw reserveringen en onze commerciële relatie beter kunnen beheren, oftewel voor een beter beheer van onze Websites en uw Gastaccount. Om u te kunnen voorzien van op maat gemaakte aanbiedingen, kunnen we ook gegevens verwerken die betrekking hebben op uw interesses en gebaseerd zijn op uw consumentengegevens gedurende uw verblijf in onze faciliteiten.

Dit betekent dat we gegevens kunnen verzamelen die het resultaat zijn van uw omgang met onze Websites, telefoonnummers, mobiele toepassingen, vergelijkingssites voor hotels en zoekmachines of die rechtstreeks verkregen zijn tijdens uw verblijf.

 

De belangrijkste toepassingen van uw Persoonsgegevens zijn:

WAAROM VERWERKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS?

WELKE GEGEVENS VERMALEZEN Z

Voor hotelkamerreserveringen of het aanmaken van een Gastaccount of het opvolgen van uw reservering via onze klantendiensten

Uw identiteitsgegevens, zoals: titel, voornaam, achternaam, e-mailadres, postadres, geboortedatum, (mobiel) telefoonnummer en telefoongesprekken die mogelijk opgenomen zijn tijdens het maken van een telefonische reservering.

De gegevens met betrekking tot uw verblijf: data, het aantal nachten, bestemming, aanwezigheid van een volwassene/kind.

Voor de borg bij het maken van een onlinereservering voor een kamer

Gegevens met betrekking tot uw betaalkaart

Voor het gebruik van onze mobiele toepassingen

Uw geolocatiegegevens, technische gegevens over uw apparatuur en besturingssysteem.

Voor het beheer van onze Websites

Gegevens over uw apparatuur en verbinding, zoals: IP-adres, internetverbinding, type webbrowser, informatie over het gebruikte Apparaat

Voor het aanmelden voor onze mailinglijst via het registratieformulier op onze websites

Uw e-mailadres, titel, voornaam, achternaam, postcode, land, taal van correspondentie,

Wanneer u contact met ons opneemt door het invullen van formulier, via de telefoon of door ons te beoordelen

Uw identiteitsgegevens: voornaam, achternaam, e-mailadres, onderwerpveld van uw bericht

Wanneer u ons beoordeelt

Uw identiteitsgegevens: voornaam, achternaam, e-mailadres, onderwerpveld van uw bericht

Om u te voorzien van onze aanbiedingen en die van onze partners

Uw contactgegevens, uw geolocatiegegevens als u gebruikmaakt van een mobiel apparaat, en uw interesses en consumentengegevens

Als u op de Website de velden met een sterretje (*) niet invult, zijn we over het algemeen niet toegestaan om u van de volledige of een deel van de door ons aangeboden Diensten en de functionaliteit van de Website te voorzien, en kan uw verzoek niet in overweging worden genomen.

De andere velden zijn optioneel en bedoeld om de kwaliteit van de aangeboden Diensten te verbeteren.

Als het formulier (beoordeling, contact, etc.) over een leeg veld beschikt, vragen we u geen persoonsgegevens te verstrekken en de gegevens te beperken tot dat wat strikt noodzakelijk is voor het verwerken van uw verzoek. We behouden ons het recht voor om alle gegevens te verwijderen die onnodig zijn voor het behandelen van uw verzoek.

Uw Gevoelige Gegevens verzamelen we niet.

 

Automatisch verzamelde gegevens door het gebruik van Diensten

Tijdens het gebruik van onze Diensten, verzamelen we de volgende gegevens:

  • Technische gegevens: IP-adres, internetverbinding, type webbrowser, informatie over het gebruikte Apparaat;
  • Gegevens die via cookies zijn verzameld: zie ons Cookiebeleid voor meer informatie 

 

Als u gebruikmaakt van onze mobieletelefoontoepassingen hebben we mogelijk toegang tot gegevens zoals het model en het besturingssysteem van uw telefoon.

Als u toegang verkrijgt tot de Diensten via een van onze mobiele toepassingen op een telefoon waarop uw locatie is geactiveerd, kunnen we uw telefoon lokaliseren om onze Dienst te optimaliseren en de inhoud van onze aanbiedingen en Diensten te personaliseren. U kunt te allen tijde uw locatie uitzetten.

 

 

Indirect verzamelde Gegevens

We kunnen uw Persoonsgegevens verzamelen via enkele van onze partners die uw reservering op hun website registreren en die, indien van toepassing, namens ons uw betaling kunnen innen.

Deze partners omvatten vergelijkingssites en zoekmachines voor hotels, zoals Booking.com, Expedia, Kayak, Google Ad Words, Google Hotels Ads, TripAdvisor, Skyscanner, Trivago

Zij kunnen uw gegevens verzamelen en verzenden die nodig zijn voor uw reservering. Deze partners kunnen ten gunste van zichzelf andere gegevens verzamelen, waar we geen toegang tot hebben.

Deze bedrijven verwerken de Persoonsgegevens die u verstrekt namens zichzelf. Daarom adviseren we u om hun vertrouwelijkheidsbeleid te lezen, zodat u begrijpt hoe en waarom ze de door u verstrekte Gegevens verwerken.

 

3. WAAROM VERZAMELEN/GEBRUIKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS?

 

We kunnen op verschillende gronden uw Persoonsgegevens verwerken:

  • de wettelijke grondslagen van de nakoming van (pre)contractuele maatregelen die op uw verzoek zijn getroffen, zoals de registratie en het beheer van uw reserveringen, facturering of het lidmaatschap van een beloningsprogramma;
  • op basis van uw toestemming;
  • op basis van de rechtmatige belangen van de LOUVRE HOTELS GROUP.

De rechtmatige belangen van de LOUVRE HOTELS GROUP kunnen omvatten:

  • voor het beheren van uw verzoek om informatie en uw onlinebeoordelingen, zodat we de gebruikerservaring en de toenadering naar onze klanten kunnen verbeteren;
  • voor het beheren van de wifinetwerken in onze hotels en restaurants;
  • voor het gebruiken van videobewaking voor uw veiligheid en die van onze hotels;
  • voor het gebruiken van de informatie in uw Gastaccount en die we tijdens uw verblijf verzamelen, zodat we de aangeboden Diensten op maat kunnen maken;
  • voor het aanbieden van op maat gemaakte aanbiedingen en adviezen, inclusief die van onze Hotels en partners;
  • voor het versturen van e-mails naar het e-mailadres dat u heeft opgegeven;
  • voor het delen van uw Gegevens met enkele van onze partners: als u hier niet mee akkoord gaat, adviseren we u om Paragraaf 4 “WAT ZIJN UW RECHTEN?” te lezen.
  • voor de implementatie van hulpmiddelen voor de verkoop via telemarketing en voor het constant verbeteren van uw koopervaring;
  • voor het beheren en de administratie van de Website;

 

De redenen voor de verwerking van uw Persoonsgegevens:

Handelingen die noodzakelijk zijn voor de toepassing van onze Diensten:

  • voor het beheer en de administratie van onze verschillende Websites;
  1. voor het beheren van de registratie en de verificatie van de registratievoorwaarden voor een Gastaccount;
  2. voor het beheren van de toegang tot uw Gastaccount;
  3. voor het beheren van cookies, conform de voorwaarden die uiteengezet zijn in ons Beleid Inzake het Gebruik van Cookies  
  • het beheren van uw verblijf in het hotel;
  1. om u te registreren;
  2. om u een wifinetwerk aan te kunnen bieden in onze Hotels en restaurants;
  3. om uw aankopen op de site te traceren;
  4. voor het beheren van onze gastenlijst;
  5. om de veiligheid van onze Hotels en onze gasten te waarborgen;
  6. om de lokale wet- en regelgeving na te leven;
  • om u te kunnen voorzien van de Diensten die we aanbieden;
  1. voor de overdracht, navolging (om reserveringsbevestigingen per e-mail en diensten voor gasten te kunnen versturen) en geschiedenis van reserveringen;
  2. om uw telefoongesprekken met en verzoeken aan de klantenservice te verwerken.
  3. voor de aanmelding voor onze speciale aanbiedingen (bijvoorbeeld besloten verkopen);
  4. voor de inschrijving op en het beheer van beloningsprogramma’s, zoals: Pass for You, PassForYou Entreprise, Flavours, Ambassadors;
  5. om de klantenrelatie te waarborgen;
  6. om uw voorkeuren te verwerken en onze aanbiedingen te personaliseren;
  7. voor het volbrengen en beheren van uw bestellingen en aankopen;
  8. voor het annuleren en, indien van toepassing, de terugbetaling van een reservering;

Handelingen die noodzakelijk zijn voor marketing- en verkoopprospecties:

  • Voor het uitvoeren van enquêtes of analyses voor verkoopdoelstellingen, die zijn geïmplementeerd door de LOUVRE HOTELS GROUP (en diens dochterondernemingen, verkoopnetwerk, partners);
  • Om u te informeren over aanbiedingen (LOUVRE HOTELS GROUP) en die van bedrijven waarmee we een verkoopovereenkomst hebben die ons in staat stelt om, met uw toestemming, u van combinatie-aanbiedingen te voorzien, zoals die van EUROPCAR, een autoverhuurbedrijf;
  • voor het delen van uw Gegevens met onze partners, die uw Gegevens kunnen verwerken voor analyses, segmentaties, profileringen en het aanpassen van content;
  • om uw gegevens, met uw toestemming, te delen met onze partners voor verkoopdoelstellingen;
  • voor de correspondentie via e-mail;
  • voor een analyse van de verbinding en browsergegevens ten behoeve van aangepaste advertenties voor de diensten van de Website;
  • om hulpmiddelen te verstrekken voor het delen op socialemedianetwerken 

Belangrijk: voor deze handelingen stellen we u bij deze op de hoogte dat u het recht heeft om u voor verkoopprospecties af te melden. Dit verzoek zal in overeenstemming met de bepalingen uit Paragraaf 4 worden ingewilligd, waarna uw gegevens niet langer voor dit doeleinde verwerkt zullen worden. 

Managing your requests

  • het verwerken van uw online geplaatste verzoeken;
  • het verwerken van uw verzoeken om bepaalde rechten uit te oefenen (toegang, correctie, bezwaar, verwijdering, beperking, portabiliteit en instructies aangaande uw Persoonsgegevens na overlijden);

 

4. WAT ZIJN UW RECHTEN?

 

Recht op toegang, correctie, verwijdering, beperking, bezwaar en portabiliteit

In overeenstemming met de bepalingen uit Artikels 15-21 van de GRDP en Artikels 38-40 van de Franse Wet Inzake Gegevensbescherming, heeft u, als subject van de verwerking van Persoonsgegevens, het recht op toegang tot, en correctie, verwijdering, beperking en portabiliteit van uw verwerkte Persoonsgegevens.

U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de daartoe bevoegde instantie, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk de CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés [Franse Autoriteit voor Gegevensbescherming]).

Als voor het verwerken van Persoonsgegevens uw toestemming vereist is, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken.

U kunt deze rechten op elk moment en zonder bijkomende kosten uitoefenen, tenzij het verzoek ongegrond of oneigenlijk is (bijvoorbeeld als het verzoek herhaaldelijk wordt ingediend). In dergelijke gevallen behouden wij ons het recht voor om, conform de GRDP, billijke onkosten in rekening te brengen (die gebaseerd zijn op de administratiekosten van uw verzoek) of uw verzoek te weigeren.

De LOUVRE HOTELS GROUP informeert u bij deze dat zij een afdeling heeft die verantwoordelijk is voor de bescherming van uw persoonsgegevens en bereikbaar is op: dpo@groupedulouvre.com

Village 5-50 place de l’Ellipse

92081 La DEFENSE CEDEX, Frankrijk

Uw Rechten

Gebruik

Recht op

Het recht om te weten of we over uw Persoonsgegevens beschikken en om een kopie te verkrijgen, naast de volgende gegevens:

Het recht op de verwijdering van uw Persoonsgegevens in overeenstemming met de bepalingen van de GRDP, met name Artikel 17: 

Zodra de verwerkte gegevens niet langer nodig zijn; als u bezwaar maakt tegen verkoopprospectie en verzoekt om de verwijdering van uw gegevens, naast het niet-verwerken ervan; als de verwerking onrechtmatig is.

Recht op verwijdering (het recht om vergeten te worden)

Het recht op de verwijdering van uw Persoonsgegevens in overeenstemming met de bepalingen van de GRDP, met name Artikel 17: 

Zodra de verwerkte gegevens niet langer nodig zijn; als u bezwaar maakt tegen verkoopprospectie en verzoekt om de verwijdering van uw gegevens, naast het niet-verwerken ervan; als de verwerking onrechtmatig is.

Recht op bezwaar

 

 

 

 

 

Recht op het weigeren van commercieel marktonderzoek

Dit recht is van toepassing als we uw gegevens verwerken om onze rechtmatige belangen na te streven. In het geval u daar bezwaar tegen maakt, zullen we de redenen omtrent uw specifieke situatie nakijken en onderzoeken of we een rechtmatige en dwingende reden hebben om door te gaan met de verwerking van uw gegevens. Anders zullen we de desbetreffende verwerking staken.

 

Als u bezwaar maakt tegen commerciële prospectie, zullen we dit soort verwerking van uw Gegevens staken.

Voorbeeld: u kunt te allen tijde bezwaar maken, vanaf het moment dat uw Gegevens zijn verzameld tot aan de overdracht van uw Gegevens naar onze partners, door de procedure uit Paragraaf 4 te volgen.

Intrekking van toestemming

Indien voor de verwerking van uw Persoonsgegevens uw toestemming is vereist, kunnen we, zodra u uw toestemming heeft ingetrokken, de verwerking van de desbetreffende gegevens niet voortzetten.

Recht op beperking

U kunt een verzoek indienen om onze verwerking, maar niet de bewaring van uw Persoonsgegevens op te schorten als:

 

- u de juistheid van de gegevens betwist (deze beperking geldt voor de tijdsduur die we nodig hebben om de onnauwkeurigheid te verifiëren);

- de verwerking onrechtmatig is en u de voorkeur geeft aan het beperken van de verwerking in plaats van de verwijdering ervan;

- we de gegevens niet langer nodig hebben, maar u van mening bent dat deze noodzakelijk zijn voor het in rechte bewijzen of uitoefenen of verdedigen van uw rechten.

- u een bezwaar heeft ingediend vanwege uw specifieke situatie en de beperking geldig is voor de tijdsduur die we nodig hebben om onze rechtmatige belangen en uw rechten en vrijheden te overwegen.

Als de verwerking van uw Persoonsgegevens wordt beperkt, mogen deze alleen worden verwerkt met uw toestemming of na het in rechte uitoefenen en verdedigen van uw rechten.

Recht op portabiliteit

  • U heeft het recht om uw aan ons verstrekte Persoonsgegevens te ontvangen in een opmaak die gestructureerd, veelgebruikt en door een machine leesbaar is.
  • Dit recht is alleen van toepassing op verwerkingsprocessen die gebaseerd zijn op de toestemming van de persoon of op de uitvoering van een contract, en die uitgevoerd worden met behulp van een geautomatiseerd proces.

 

U heeft ook het recht om deze gegevens te versturen of ons te verzoeken om ze naar een andere gegevensbeheerder sturen.

 

Wat gebeurt er met de Gegevens in het geval van overlijden?

Conform de bepalingen uit Artikel 40-1 van de Franse Wet Inzake Gegevensbescherming, stellen we u hierbij op de hoogte dat u, als natuurlijke persoon:

  • Het recht heeft om ons instructies te verstrekken aangaande de bewaring, verwijdering en communicatie van uw Persoonsgegevens in het geval van uw overlijden;
  • U dergelijke instructies te allen tijde kunt aanpassen of annuleren;
  • U een persoon mag aanwijzen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van deze instructies en die, in het geval van uw overlijden, op de hoogte is van dergelijke instructies en om hun toepassing verzoekt.

U bent bij deze ook geïnformeerd over het feit dat, in het geval u de LOUVRE HOTELS GROUP niet van specifieke instructies voorziet, uw erfgenamen na uw overlijden het recht kunnen uitoefenen aangaande de bewaring, verwijdering en communicatie van uw Persoonsgegevens, zoals vereist door de administratie en regulatie van uw nalatenschap, alsook de LOUVRE HOTELS GROUP op de hoogte brengen van uw overlijden.

 

5. HOE KUNT U CONTACT MET ONS OPNEMEN? HOE KUNT U EEN KLACHT INDIENEN?

 

U kunt uw rechten, zoals hierin beschreven in Paragraaf 4, op de volgende manier uitoefenen:

  • door het versturen van een e-mail met daarin het doel van uw verzoek naar het volgende adres: dpo@groupedulouvre.com.en. Door het versturen van een brief met daarin een uitleg van het doel van uw verzoek naar het volgende adres: DPO

Village 5-50 place de l’Ellipse

92081 La DEFENSE CEDEX

Alle verzoeken dienen ondertekend te zijn en vergezeld te worden door een fotokopie van een identiteitsbewijs en een retouradres voor de respons. De respons zal vervolgens binnen één (1) maand na de ontvangst van het verzoek verzonden worden, hetgeen verlengd kan worden naar twee (2) maanden, rekening houdend met de complexiteit van het verzoek of het aantal verzoeken.

Voor alle verzoeken om informatie betreffende de verwerking van uw Persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen via dpo@groupedulouvre.com. Daarnaast heeft u, conform de GDPR, het recht om een klacht in te dienen bij de CNIL (Franse Autoriteit voor Gegevensbescherming).

Voor alle informatie over de bescherming van Persoonsgegevens kunt u de website van de CNIL bezoeken

 

6. HOE LANG BEWAREN WE UW GEGEVENS?

 

Verzamelde Persoonsgegevens worden bewaard voor zolang dat nodig is voor de uitvoering van de doeleinden die beschreven staan in Paragraaf 3 “WAAROM VERZAMELEN/GEBRUIKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS?” en zal worden verlengd voor de duur van wettelijke vereisten.

De voornaamste bewaartijden zijn:

Doeleinden

Bewaartijden

Verbindingsgegevens

Eén (1) jaar vanaf de datum van de geobserveerde verbinding

Gastgegevens

Voor de duur van de contractuele relatie, die met 3 jaar verlengd wordt teneinde management en verkoop

Gegevens inzake prospecties

Gedurende 3 jaar na het laatste contact met de LOUVRE HOTELS GROUP

Documenten en boekhoudkundige documenten

Gedurende 10 jaar, op basis van het boekhoudkundige document

Gegevens inzake transacties en betaalmethodes

Voor de duur van de transactie (tot aan het moment dat de rekening van de LOUVRE HOTELS GROUP is gecrediteerd, met inbegrip van de annuleringstermijn, indien deze van toepassing is, tenzij u akkoord bent gegaan met een langere tijdsduur).

 

De verzamelde Persoonsgegevens zullen worden verwijderd na het optreden van een van de volgende gebeurtenissen en is onderhevig aan de naleving van de toepasselijke wettelijke vereisten en wettelijke bewaartijden:

  • de einddatum van de bewaartijd;
  • de uitvoering van het recht op verwijdering, conform de Franse Wet Inzake Gegevensbescherming en de methode die is beschreven in Paragraaf 4 “WAT ZIJN UW RECHTEN?” van dit Beleid Inzake Persoonsgegevens;
  • de Website van de LOUVRE HOTELS GROUP om welke reden dan ook niet langer beschikbaar is.

Tenzij door u anderszins is verzocht (en behoudens de billijkheid en uitvoerbaarheid van dergelijke instructies), zullen we al uw Persoonsgegevens verwijderen na uw overlijden, op verzoek van een rechthebbende en na bewijs van diens recht en uw overlijden, en in overeenstemming met Artikel 5 en de toepasselijke bewaartijden en toepasselijke vereisten”

 

7. AAN WIE ZULLEN WE WAARSCHIJNLIJK UW GEGEVENS VERSTREKKEN?

 

De door ons verzamelde Persoonsgegevens kunnen worden verzonden naar:

  • bevoegd personeel van de LOUVRE HOTELS GROUP;
  • dochterondernemingen van de LOUVRE HOTELS GROUP of een bedrijf binnen het Netwerk van de LOUVRE HOTELS GROUP;
  • technische dienstverleners die gemoeid zijn met de uitvoering van de doeleinden die staan omschreven in Paragraaf 3 “WAAROM VERZAMELEN/GEBRUIKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS?” en verantwoordelijk zijn voor:
    1. de uitvoering, het beheer en de verwerking van Diensten, reserveringen en bestellingen.
    2. aftersalesdiensten;
    3. betalingsverwerkingen en veiligheidsmaatregelen aangaande de overdracht van betaalgegevens;
    4. marktonderzoekmails, uitnodigingen voor registratie en alle andere informatie die per e-mail naar u wordt verstuurd.
  1. Onze partners en bedrijven waarmee we een verkoopovereenkomst hebben die ons toestemming geeft om combinatiepakketten aan te bieden, mits u daartegen geen bezwaar maakt;

Als u niet wilt dat uw Persoonsgegevens worden overgedragen, kunt u uw rechten uitoefenen, zoals beschreven in Paragraaf 4 “WAT ZIJN UW RECHTEN?”[

U stemt ermee in dat we verplicht zijn al uw gegevens vrij te geven om aan de Toepasselijke Wet- en Regelgeving te voldoen of om op een juridische of administratieve procedure te reageren.

 

8. WELKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN PASSEN WE OP UW PERSOONSGEGEVENS TOE?

 

We passen adequate technische en organisatorische technieken toe om uw Persoonsgegevens te beschermen tegen onbedoelde of onrechtmatige vernietiging, onbedoeld verlies, manipulatie of onbevoegde openbaarmaking of toegang.

We kunnen echter niet alle risico’s overzien die betrekking hebben op de werking van het internet en willen daarom de potentiële risico’s benadrukken die inherent zijn aan werking ervan.

We bewaken ook de wijze waarop onze dienstverleners uw Persoonsgegevens verwerken, voor zover zij afdoende garanties hebben gegeven wat betreft de implementatie van passende maatregelen voor gegevensbeveiliging.

In het geval u een beveiligingslek constateert die van invloed is op de Website, bent u verplicht ons op vertrouwelijke wijze hiervan op de hoogte te brengen door middel van relevante informatie over deze inbreuk.

 

9. HOE DRAGEN WE UW PERSOONSGEGEVENS OVER BUITEN DE EEA?

 

Voor de uitvoering van onze Diensten zijn we verplicht om uw Persoonsgegevens over te dragen aan ontvangers (de LOUVRE HOTELS GROUPS, dienstverleners, partners) die zich buiten de Europese Economische Ruimte (EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) bevinden, met name in de Verenigde Staten.

In zulke gevallen zal de verwerking van uw Persoonsgegevens onderhevig zijn aan de garanties die verleend worden op basis van een gelijkwaardigheidsbeschikking die is ingesteld voor de Europese Commissie en het vereiste “Privacyshield” omvat. Het Privacyshield is een mechanisme voor de zelfcertificering van bedrijven die in de Verenigde Staten zijn opgericht. De Europese Commissie erkent dat dit mechanisme een adequaat beschermingsniveau biedt voor Persoonsgegevens die door een Europees bedrijf worden overgedragen aan een bedrijf dat zich in de Verenigde Staten bevindt. De CNIL beschouwt dit mechanisme als toereikend voor de wettelijke garanties wat betreft de overdracht van dergelijke gegevens. Voor meer informatie over het Privacyshield kunt u de website van de CNIL bezoeken: https://www.cnil.fr/fr/le-privacy-shield.

In alle gevallen zal de overdracht van Persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte in naleving zijn van de vereisten van de Toepasselijke Wet- en Regelgeving en door de toepassing van toepasselijke garanties door de LOUVRE HOTELS GROUP, zoals de ondertekening van de Standaard Contractuele Bepalingen van de Europese Commissie (beschikbaar op: https://www.cnil.fr/fr/les-clauses-contractuelles-types-de-la-commision-europeenne) door de ontvanger van de gegevens of door het gebruik van bindende bedrijfsregels

 

10. JUISTHEID VAN GEGEVENS

 

Als Gebruiker van de Website of Gast van de LOUVRE HOTELS GROUP, erkent u hierbij dat u op de hoogte bent van het belang van de juistheid van uw Persoonsgegevens en dat u deze heeft geverifieerd op de Website of in uw communicatie met ons.

U bent ook verplicht om Persoonsgegevens alleen te verifiëren als u met ons communiceert, een overeenkomst met ons aangaat, Diensten aanvraagt en voor de tijdsduur dat de Website wordt gebruikt, alsook de Gegevens onmiddellijk bij te werken als een of meerdere elementen ervan zijn veranderd tijdens de gebruiksduur van de Website of onze Overeenkomst.

U kunt ook verzoeken om toegang tot en correctie van uw Gegevens, alsook om bezwaar te maken tegen of verwijdering van de genoemde Gegevens, zoals hierin onder meer is uiteengezet in Paragraaf 4, “WAT ZIJN UW RECHTEN?”

 

11. AANPASSINGEN

 

Dit Beleid Inzake Persoonsgegevens kan onderhevig zijn aan wijzigingen, welke online gepubliceerd zullen worden. Het vorige Beleid Inzake Persoonsgegevens is hierbij rechtmatig vervangen door de nieuwe versie, die onmiddellijk van kracht en bindend is. Het gebruik van de Website is onderhevig aan het Beleid Inzake Persoonsgegevens dat op het moment van gebruik van kracht is.

Om op de hoogte te blijven van toekomstige wijzigingen en updates, raden we u aan om het Beleid Inzake Persoonsgegevens regelmatig door te lezen. Kennisgevingen over updates kunnen door de LOUVRE HOTELS GROUP via een melding op de Website worden gecommuniceerd, maar dit is niet verplicht.

 

12. AANSPRAKELIJKHEID

 

U bent verplicht om op de hoogte te zijn van de Algemene Verkoopvoorwaarden van de Website (hierna: “Voorwaarden”) en andere contractuele documenten die door de LOUVRE HOTELS GROUP zijn ondertekend aangaande het gebruik van de Website en Diensten die, samen met dit Beleid Inzake Persoonsgegevens, afdwingbare contractuele documenten vormen.

U bent verplicht om de voorwaarden uit dit Beleid Inzake Persoonsgegevens en de Voorwaarden van de Website, bij het gebruik van laatstgenoemde, strikt na te leven.

De LOUVRE HOTELS GROUP is niet aansprakelijk in het geval: (i) dat uw gegevens gebruikt worden, zoals voor identificatie door een derde partij, als gevolg van uw eigen nalatigheid of schuld; (ii) de Persoonsgegevens door u onjuist zijn verstrekt of niet zijn bijgewerkt; (iii) van niet-naleving van uw verplichtingen aangaande de Toepasselijke Wet- en Regelgeving, dit Beleid Inzake Persoonsgegevens of de Voorwaarden en/of andere contractuele documenten die op u van toepassing zijn.

U zult aansprakelijk zijn voor alle strafrechtelijke sancties die tegen de LOUVRE HOTELS GROUP worden opgelegd, voor alle vonnissen die worden uitgesproken door een Franse administratieve of rechterlijke jurisdictie, of worden uitgesproken door een onafhankelijke administratieve autoriteit, zoals het CNIL (Franse Autoriteit voor Gegevensbescherming), en die het gevolg zijn van de niet-naleving van uw verplichtingen met betrekking tot dit Beleid Inzake Persoonsgegevens.

 

13. ALGEMEEN

 

In het geval dat een of meer bepalingen uit dit Beleid Inzake Persoonsgegevens nietig verklaard worden vanwege een wijziging in de wet, Toepasselijke Wet- en Regelgeving of als gevolg van een rechterlijke beslissing, zullen de geldigheid en de verplichting tot naleving van alle andere bepalingen van dit Beleid Inzake Persoonsgegevens van kracht blijven.

Dit Beleid Inzake Persoonsgegevens en de hierin genoemde documenten worden beheerst door de Franse wet- en regelgeving.

 

14. DEFINITIES

 

Om ervoor te zorgen dat dit document naar behoren begrepen wordt, zullen de hieronder gedefinieerde begrippen, die met een hoofdletter beginnen en in enkelvoud of meervoud worden gebruikt, de volgende betekenissen hebben:

Gast

Verwijst naar een natuurlijke persoon, Accounthouder, die woonachtig is in Frankrijk en/of in een land daarbuiten en gebruikmaakt van de Website.

Gastaccount

Verwijst naar de ruimte op de Website die na registratie aan de Gast wordt toegewezen, in overeenstemming met de bepalingen uit de Verkoopvoorwaarden en Gebruiksvoorwaarden. Dit Account is strikt persoonlijk, individueel en niet-overdraagbaar aan een derde partij. Het Account is toegankelijk via het identificatiekenmerk en wachtwoord van de Gast.

“Gevoelige Gegevens”: persoonsgegevens die betrekking hebben op de raciale of etnische afkomst, de politieke, religieuze of filosofische voorkeuren,  een vakbondslidmaatschap, alsook de verwerking van genetische en biometrische gegevens voor de unieke identificatie van een natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens of Gegevens

Betekent “enige gegevens die betrekking hebben op een identificeerbare of niet-identificeerbare natuurlijke persoon (hierna: “gegevenssubject”); een identificeerbare natuurlijke persoon is iemand die direct of indirect identificeerbaar is, voornamelijk aan de hand van een identificatiekenmerk zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificatiekenmerk of een of meer kenmerken die uniek zijn voor zijn of haar fysieke, fysiologische, genetische, mentale, economische, culturele of sociale identiteit.” volgens Artikel 4 van de EU GDPR.

Gegevens die u identificeren, zoals bijvoorbeeld uw titel, voornaam, achternaam en e-mailadres, zijn Persoonsgegevens.

Europese Economische Ruimte”: een territoriaal gebied, met inbegrip van Lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Toepasselijke Regelgeving”:

Betekent bestaande of toekomstige regelgevingen en standaarden die van toepassing zijn op de Gebruiker en de Website, te weten: de wet- en regelgeving die van toepassing is op internetplatforms zoals de Website, en betrekking heeft op de bescherming van Persoonsgegevens, naast de Franse Wet inzake Gegevensbescherming en de EU GRDP.

 “Onze Hotels” of ons “Netwerk”: alle franchise-entiteiten van de LOUVRE HOTELS GROUP of die beheerd worden door de LOUVRE HOTELS GROUP, of elke dochteronderneming van de LOUVRE HOTELS GROUP die zakelijk actief is onder het handelsmerk van de LOUVRE HOTELS GROUP.

Dienst”: Betekent de hoteldiensten en daaraan verbonden diensten die aan Gasten via de Website worden aangeboden door de LOUVRE HOTELS GROUP, zoals gedefinieerd in de Algemene Verkoopvoorwaarden en persoonlijk in onze Hotels.

Website”: alle websites die worden gepubliceerd door de LOUVRE HOTELS GROUP en worden aangeboden binnen de domeinnaam van de LOUVRE HOTELS GROUP of worden aangeboden binnen de domeinnaam van een van diens handelsmerken.

Apparaat”: 

Verwijst naar de verschillende technische middelen die de Gebruiker toegang tot de Website verlenen. Deze Apparaten omvatten bijvoorbeeld smartphones, tablets (Apple of Android), microcomputers via het internet en alle objecten die verbonden zijn met het internet of in staat zijn verbinding te maken met een ander object, waarmee verbinding met het internet kan worden gemaakt.

Gebruiker”:

Betekent alle natuurlijke personen die de Website persoonlijk of namens een juridische entiteit bezoeken en in staat zijn om, als een Bezoeker of Gast, overeenkomsten op de Website aan te gaan.

Bezoeker”:

Betekent elke internetgebruiker, natuurlijke persoon, die met behulp van een Apparaat de Website bekijkt en niet noodzakelijkerwijs een Gast is.

RESERVERINGSCENTRUM

0800 310 0013

VOLG ONS

Louvre Hotels Group logo